Working 9 till 5

9 till 5Hooggevoelige personen en een ‘normale’ baan. Die twee lijken een lastige combi.
Ik hoor veel verhalen van  HSP-ers die worstelen met het vinden van (duurzaam) werk dat passend is bij hun gevoelige aard.
In het bedrijfsleven wordt het tijd om anders te gaan denken.
Primair werken voor een (financiële) beloning is een oude waarde die in de toekomst niet meer werkt. In het vinden en binden van medewerkers, dienen bedrijven beter aan te sluiten bij de passie en drijfveren van hun medewerkers.  Niet de medewerker in een functie persen maar een functie afstemmen op de medewerker levert een win-win op voor beiden.
Een uitkomst voor HSP-ers!

Een belangrijke voorwaarde voor plezier en vervulling in je werk is het inzetten van je talenten. Voor HSP-ers is dit extra belangrijk omdat zij zichzelf willen verwezenlijken. Ze kunnen niet anders. HSP-ers hebben dikwijls een negatief zelfbeeld waarmee zij zichzelf kunnen belemmeren en mogelijk gaan onderpresteren. Bij loopbaanbegeleiding van HSP-ers is het daarom van essentieel belang om zelfvertrouwen op te bouwen vanuit een kloppend én positief zelfbeeld.
HSP-ers hebben al vaak genoeg gehoord dat ze “te druk” of “te dromerig” zijn. Maar wie bepaalt dat dit waar is? Het is gebleken dat de hersenen van HSP-ers anders functioneren. Niet afwijkend maar anders! Wanneer je weet hoe je hersenen informatie filteren (te veel of te weinig) kun je jezelf afvragen waarom je dit doet. Bewustwording is een eerste stap om te leren omgaan met hooggevoeligheid.

Vind eerst jezelf en daarna een baan!
Leg de focus op datgene waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen. Ga niet oplossen wat niet aanwezig is in jou, maar maak juist sterker wat al wel aanwezig is. Neem geen genoegen met een baan die volgens jou past omdat je gehinderd wordt door je hoog gevoeligheid, zoek een baan die bij jouw talenten past!
Wanneer je jouw talenten helder hebt en weet hoe je ze in kunt zetten, maakt dit je creatief en ervaar je meer geluk in je werk en in je leven. En dit geldt niet alleen voor HSP-ers!
(auteurs: Saskia van der Heijden en Onno Vendel)

FacebookTwitterGoogle+